Dear One Million Moms.com,

Takk for den store innsatsen dere gjør for å hindre at seksuell orientering blir gjort synlig for barna våre gjennom media, reklame og kultur. Jeg vil særlig takke dere for deres arbeid for at Supermann skal forbli i skapet, minne om at dere har en viktig jobb foran dere når Teletubbiene vokser opp og be dere ha et spesielt øye på de nordiske figurene Karius og Baktus. De sistnevnte lever etter slagordet «Ikke gjør som morra di sier», og før vi vet ordet av det, heiser de regnbueflagget  i hjørnetanna på stakkars Jens. Han også et barn.

Når det gjelder synliggjøring av seksuell orientering, synes jeg imidlertid at dere overser en stor og stadig voksende gruppe. Ingen orientering blir framstilt mer utilslørt for barnesinnene enn den heterofile. Jeg nevner i fleng: Donald og Dolly Duck, Mikke og Minni Mus, Lillefix og Tragicomix. (Legg forøvrig merke til den utstrakte bruken av bokstav- og enderim, noe som åpenbart skal skape en illusjon om at disse hører naturlig sammen.) Jeg fortsetter: Herr og fru Bever, Herr og fru Skogmus, Herr og fru Bastian. Av de mindre etablerte: Pernille og Mr. Nelson, Hinkel Pinkel og Hopsi Daisy, Handy Manny og Dora the Explorer (ja, jeg vet at de sistevnte er i hver sin serie, men honestly, they are ment to be, når bare Dora vokser opp). Et raskt søk i hvilken som helst bibliotekbase vil vise at svært mange barnebøker handler om kjærlighet, og den nakne sannheten er at de aller fleste av disse viser og tematiserer en heterofil livsstil.

Spar barna våre for alle referanser til seksuell orientering. La Pippi Langstrømpe bo aleine i Villa Villakulla, med mor i himmelen og far på ei sydhavsøy, fjernest mulig fra hverandre. La aldri Alberts pappa finne seg noen partner. La Bestemor Duck og Guffens aseksuelle forhold være ledesnor i Andeby, la tante Brun, tante Grønn og tante Fiolett leve i evig søsterskap. La Lille Trille sitte aleine på ei hylle til han faller ned, og la ingen mann – eller kvinne – helbrede det knuste hjertet hans.

Dear One Million Moms – Keep up the good work!

2 kommentarer om “Dear One Million Moms.com,

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s