Velg en av følgende oppgaver…

Som dere kan lese i forrige innlegg, skriver andreklassen min en tekst med utgangspunkt i romantikken. Jeg tenker at lærere av og til har godt av å gjøre de oppgavene vi pålegger elevene, for å skjønne utfordringene – og sjekke om de i det hele tatt er gjennomførbare. Det blir derfor ukas utfordring, også for meg. Men hvilken oppgave skal jeg velge? Her er oppgavesettet:

Oppgave 1:

Skriv en analyse av diktet ”Sjøfuglen” av Welhaven. Diktet finner du i norskboka.

Oppgave 2:

Skriv et essay der du tar utgangspunkt i legenden om Faust, som selger sjelen sin til djevelen. (Se norskboka side 139 og bruk andre kilder.) I essayet skal du utforske hva det vil si å selge sjelen sin i dag. Bruk for eksempel filmer du har sett, bøker du har lest, nyhetssaker og personlige historier som innfallsvinkler – og bind det sammen med personlige refleksjoner.

Oppgave 3:

Skriv ei novelle om noen som selger sjelen sin – bokstavelig talt (som ei fantasinovelle) eller i overført betydning.

Oppgave 4:

Velg en norsk eller en europeisk forfatter fra romantikken. Skriv en artikkel der du gjør rede for forfatterskapet og setter det inn i en litteraturhistorisk sammenheng (forklarer hvorfor det er typisk for romantikken). Drøft deretter om forfatterskapet er relevant for oss i dag.

Internettfjasedemokrati på sitt beste: Stem – så skriver jeg det folket vil ha.

3 kommentarer om “Velg en av følgende oppgaver…

  1. Stjel som ein ravn, eg, og låner Faust-oppgåva til eigen klasse seinare i vår;) Det var jo ei kremoppgåve! Trur eg hadde valt å skrive oppgåva sjølv også, om eg måtte velge i settet over…

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s