Luke 13: Retten til å søke arbeid

Hva tenker du om Gunnar Stålsetts vaskehjelp, spurte en som ikke bare vil ha badeender og annet fjas i julekalenderen. Det er fair. Og skjerpende. Takk!

1. Jeg tenker at det er en masse folk som er i samme situasjon som Stålsetts vaskehjelp Lula Tekle – folk som ikke har fått opphold i et land som smykker seg med å ha Europas strengeste asylpolitikk, men som heller ikke tør eller kan returnere til landet de flykta fra, og som myndighetene ikke klarer å sende tilbake med tvang.

2. Jeg tenker at det prinsipielt er uverdig å nekte folk muligheten til å brødfø seg sjøl, og at de overnevnte folka også er folk.

3. Jeg tenker at det er rart at vi ser på det at folk jobber og betaler skatt, som en ressurs i nesten alle andre sammenhenger, men ikke denne.

4. Jeg tenker at jeg ville klikka hvis jeg ikke fikk lov til å jobbe over lang tid, og særlig hvis jeg allerede hadde det dårlig.

5. Jeg tenker at samfunnet vårt trenger at folk ikke klikker så mye.

6. Derfor tenker jeg også at vi må diskutere utlendingslovens bestemmelser om hvem som kan få jobbe og ikke.

7. Jeg tenker at vi ser lovene våre klarest gjennom lovbrytere. Når noen stilles for retten for å ha brutt en lov, får de forsvare seg offentlig, og da kan alle få være med på å diskutere om loven er rimelig eller ikke. Derfor tenker jeg at sivil ulydighet er helt nødvendig i et demokrati.

8. Jeg tenker at sivil ulydighet er mest effektivt når påtalemyndighetene er effektive. Derfor må de gjerne sette Gunnar Stålsett i fengsel, selv om det er latterlig ressursbruk, så lenge de passer godt på han og husker at han bare er et par år yngre enn bestemora mi.

9. Jeg tenker at hvis badeendene mine noen gang skulle presse meg til å ansette vaskehjelp, håper jeg at jeg vil være halvparten så modig som Gunnar Stålsett, og at vaskehjelpa er en brøkdel så tøff som Lula Tekle.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s