Gul

Skal du starte interiørblogg, eller?, spør hun når jeg drar til IKEA på en solskinnsdag med gulmaling på øreflippene. Oh yeah. Here it comes.

Interiørtips 1: Kjøp maling på Clas Ohlson. Særlig hvis du skal male en barnehage.

Da det ble vår i byen min, trodde jeg at jeg skulle male hele leiligheta i vårfarger. Nå har jeg moderert meg. Alt jeg vil ha, er gule skapdører i gangen min. Jeg går på den lokale jerniavarehandelen og finner den perfekte gulfargen. Djup og solvarm og vakker er den. Problemet er at mannen i butikken ikke kan lage den til meg. Det produseres ikke lenger gul base, sier han. Kan vi aldri male gult igjen, da?, spør jeg. Nei, ja, det, sier mannen. Det er kanskje lurt om jeg ser meg rundt etter en annen farge. Jeg ser på lilla ei stund sånn at han ikke skal synes jeg er urimelig, og så går jeg på Clas Ohlson. Aldri har maling vært så lett. De har grønn maling, gul maling og rosa maling. Jeg skal ha den gule. Den heter sitron. Den er ikke djup. Den er ikke solvarm. Men jeg bestiller et vakkert bilde på Internett som også er gult. Det kan henge ved siden av. Jeg bruker 30 minutter på å male det første strøket. Og tre timer på å finne bildet på nett.

Interiørtips 2: Sett skruer der håndtakene har vært. Legg aviser på gulvet. Og rør godt rundt.

IMG_3021

IMG_3022

Interiørtips 3: Ikke tro du kan lage alt av alt

Når jeg maler, drikker jeg en øl. Og når jeg drikker øl og maler, blir jeg glad. Jeg river ned de gamle panelgardinene som skiller sovealkoven fra stua og bestemmer meg for å lage nye. Jeg finner fram en boks sikkerhetsnåler og vurderer hvilken diktsamling jeg kan ofre. Det blir Obstfelders samlede. Han er god nok for formålet. Mer enn god nok, tenker jeg i etterpåklokskap. Etter tredve sider og førtifire sikkerhetsnåler tar jeg til vett. Jeg gjør det. Det blir ikke fint.

IMG_3015

Interiørtips 4: Vær selektiv i tekstilavdelinga på IKEA.

IMG_3018

Interiørtips 5: Livet er mer enn design.

På IKEA finner jeg ei ramme til det gule bildet. To nye, gode soveputer. Og gardiner i stedet for Obstfelder. Jeg holder på å kjøpe ei symaskin, men ombstemmer meg når jeg finner vliselin. Å sy med strykejern er et genialt, tenker jeg. Som å strikke med vaffeljern. Før jeg i et glimt av sjølinnsikt husker jeg at ord som genialitet bør være forbeholdt de virkelige miraklene. Som å gjøre vann til vin. Eller krig til fred. Eller dikt eller handling eller håp av ord. Det er et strøk maling igjen. Og ti meter vliselin. Men interiørbloggingas tid er forbi.

IMG_3023

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s